AANMELDEN

 

Marijke van den Blink

 

Marijke van den Blink

Psychologie Praktijk Blink

Weteringschans 72-3
1017 XR Amsterdam

06-13394616

info@
psychologiepraktijkblink.nl

Kinderen "Praatdokter"

Misschien vraag u zich af hoe het voor uw kind zou zijn om naar een psycholoog te gaan. In het begin vinden kinderen het vaak spannend. Ik heb gemerkt dat kinderen het vaak ook prettig vinden om te komen. Ze krijgen hier even alle aandacht, ze mogen vertellen en spelen, er wordt naar hen geluisterd. Ze merken dat er oplossingen en ruimte komt. Kinderen hebben het vaak niet over een psycholoog waar ze heen gaan en dat is logisch. Ze hebben vaak verschillende namen voor mij, soms ben ik gewoon Marijke, soms “jij”, soms “u”. Ook noemen ze me de praatmevrouw, de praatdokter, juf, speelmevrouw of schrijven ze een briefje of mailtje  aan de ‘psygoloog’ of ‘spycholoog’.

 

Het is niet belangrijk hoe een kind me noemt, het is van belang dat een kind zich op zijn gemak voelt, om te praten, te delen, te ervaren, te ‘werken’ en samen met mij en u, als ouders, na te denken over hoe het anders of beter zou kunnen.

Sommige kinderen vinden het moeilijk om alleen te praten en dat past ook vaak bij hun leeftijd, daarom maak ik tijdens mijn werk ook gebruik van activiteiten zoals tekenen, spel en soms beweging. Dat is ook de werkwijze die past bij het werk van een kinderpsycholoog.