AANMELDEN

 

Marijke van den Blink

 

Marijke van den Blink

Psychologie Praktijk Blink

Weteringschans 72-3
1017 XR Amsterdam

06-13394616

info@
psychologiepraktijkblink.nl

EMDR voor Volwassenen

EMDR voor volwassenen
EMDR is een kortdurende, geprotocolleerde en cliëntgerichte behandelmethode om akelige ervaringen te verwerken. EMDR integreert verschillende succesvolle elementen van andere therapieën in combinatie met een afleidende stimulus (het met de ogen volgen van de handen van de therapeut). Hierdoor wordt "het informatie-verwerkings-systeem in de hersenen" gestimuleerd. Met EMDR is het niet nodig om jarenlang te praten over het verleden. Wel worden, door het stimuleren van het informatie-verwerkings-systeem, in een relatief korte tijd therapeutische doelen bereikt. Hierbij veroorzaakt EMDR herkenbare veranderingen die ook na langere tijd blijven bestaan. Heeft u klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een of meer concrete, akelige gebeurtenissen, waarbij het denken aan deze gebeurtenis nog steeds een emotionele reactie oproept, dan is de kans heel groot dat EMDR hierin verlichting kan brengen.
Bron: http://www.emdr.nl/, ook voor meer informatie.

FOLDER VOOR VOLWASSENEN

Psychologische hulp en ondersteuning is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die vast lopen en graag anders zouden willen.

Met de komst van de relatief nieuwe behandelmethode EMDR, gun ik het mensen om ook van hun relatief mildere angsten of onhandigheden af te komen. Ik heb ervaren dat veel mensen met lichte klachten geen hulp zoeken, omdat ze er niet dagelijks last van hebben. Enerzijds is dit logisch en ook een goed teken: je hebt er weinig last van. Anderzijds kan het ook zonde zijn, zou het niet heerlijk zijn als je voortaan durft te vliegen? Geen angst meer ervaart op de ski’s? Niet meer bang bent voor honden? Geen spanning meer voelt als je een vogel ziet?

Het kan heel prettig zijn om dankzij een kortdurende EMDR behandeling, zonder spanning bepaalde situaties tegemoet te treden. 

Gun jezelf deze kortdurende therapie ervaring en daardoor een leven met minder spanning en/of angsten.