AANMELDEN

 

Marijke van den Blink

 

Marijke van den Blink

Psychologie Praktijk Blink

Weteringschans 72-3
1017 XR Amsterdam

06-13394616

info@
psychologiepraktijkblink.nl

EMDR voor Kinderen en Jongeren

Als je nog steeds klachten hebt nadat je iets ergs meegemaakt hebt, is EMDR misschien iets voor jou. Als je iets ergs hebt meegemaakt in je leven kan je daarvan last blijven houden. Het kan zijn dat je het zelf meegemaakt hebt of dat je er bij was toen er iets ergs gebeurde, bijvoorbeeld een ongeluk, geweld, pesten, agressie, verwaarlozing, medische situaties of er is iemand overleden. Klachten waar je last van kan hebben: je moet er heel vaak aan denken, ook als je dat niet wilt. Je vindt het moeilijk om er over te praten en in je gedachten of je dromen beleef je het steeds opnieuw. Je wordt erg verdrietig als je denkt aan wat er is gebeurd of had kunnen gebeuren en kan er vaak niet van slapen. Misschien kan je minder goed opletten en wordt je vaker boos. Het kan zijn dat je gelijk na de gebeurtenis last hebt van het nare gevoel, maar het kan ook zijn dat je het pas later merkt. Als jij last hebt van dit soort klachten nadat je iets naars/ergs meegemaakt hebt, dan kan het zijn dat er bij jou sprake is van een trauma. Als dat zo is, dan zou EMDR iets voor jou kunnen zijn.

Het toepassen van EMDR bij kinderen kan al vanaf ongeveer kinderen van 18 maanden. Ook ingrijpende gebeurtenissen die plaats vonden, nog voordat taalontwikkeling op gang is gekomen, kunnen met behulp van EMDR worden verwerkt. Bij hele jonge kinderen krijgen ouders of verzorgers een belangrijk aandeel in de behandeling.

Bij kinderen en jongeren wordt er in plaats van het volgen van de hand ook wel gebruik gemaakt van piepjes (met een koptelefoon), of bij hele jonge kinderen van handtaps (het kind mag dan op mijn handen tikken of ik op de handen van het kind).

FOLDER VOOR KINDEREN
FOLDER VOOR JONGEREN
FOLDER VOOR OUDERS

 

Voor uitgebreide informatie over trauma en traumagerelateerde klachten bij kinderen en jongeren, kijk dan bij Trauma bij kinderen en jongeren.